2008年6月7日 星期六

【6。7】風.雨.不.改.

今天,六月七日


鐵定,風雨不改


 


由大少奶及 Vanlily 發起的「六。七 慈善 Gathering 暨 cheese bar 義賣」,獲得各方友好的大力支持,冒住大風大雨都堅持出席!


 


總結今天 Gathering 的入場費及義賣所得款項,我們這次的活動,共籌得善款


$12,710.20



(感謝大會核數師烏 GG 負責當日的追數 & 會計工作,唔該晒 ... 張相都是從她處借來用的 )


 


誠意推介:索 G 之【6.7  慈善 Gathering 外傳】


 


有幸參與呢個有意義的活動,仲可以同各位 blog 友相認,真是非常開心!


辛苦晒大少奶一個人整左咁多食物出來招呼我地!Vanlily 更加唔駛講,個人完成 680 條 cheese bar,簡直是超級壯舉!  


揀左幾張唔多睇到樣的相片來用   話時話,我今日查實冇咩點影相,大家想睇詳情,請到內容豐富、圖文並茂的大少奶 blog:http://hk.myblog.yahoo.com/Delicatessen-ivanbee/article?mid=43163



餅神 Vanlily 獨力完成 680 條 cheese bar ~ 這裡只是小部分! 連續一個月、每天放工後不眠不休地製作,為著就是多捐一點錢給四川的災民!


感謝認購了 cheese bar 的朋友們 ~ 為了報答 Vanlily 的善心和努力,大家要「嗒真o的」啊!



 


【同場加映】被困天橋底事件


話說七點零鐘散場,我獨自步行往南昌西鐵站途中,只係短短 10 分鐘路程,竟然刮大風打大雨


 


大家睇下 ... o的雨打橫飛架!







唉 ... 天有不測之風雲,難得我左一袋右一袋,竟然仲有閒情逸緻攞部相機出來拍低個壯觀雨景    又畀街坊當傻仔了


 


被困 5 分鐘後,我決定豁出去了!


wow ... 原來只係短短 5 分鐘,地下o既水已經有「深度」!有遮都冇用呀!







 

沒有留言:

張貼留言

由於不常在 blog,如需找我,請到 www.facebook.com/bbmamababa 私訊,謝謝!

Linkwithin

你可能對以下文章有興趣: