2008年5月30日 星期五

$10 店遊記

十元店真是一個遊樂場,我不是經常去,但去親都逛好耐好耐


因為每次去,都會發現好多新野


尤其是o的古古怪怪唔知係咩o既產品,我就會以我非常有限o既日文去嘗試閱讀說明標籤 ... 睇得幾樣,往往就花去一個小時


我成日懷疑,o個o的千奇百怪o既產品,R 爆頭都諗唔到佢用來做咩,又冇中英文標籤 (有時抵死到連日文都冇),叫人點買呢下?


 


好耐冇去了,今次去發現返左好多花盆,各類形狀、大小都有,全部都係 $10 一個,真係超級抵呀!




仲有小魚兒提過的蚊網,用來笠住o的自家種菜菜,防止毛毛蟲入侵 (因為毛毛蟲都是蝴蝶的幼蟲啦 ~ 笠住左,蝴蝶便不能飛到菜葉上產卵了)



今次仲見到一大堆派對用品 ... 呢o的假髮,真係笑死我 ........


我覺得張相裡面o個個人,個樣有o的似樓華



實在太 ... 好 ... 笑 ... 了 ....


冬菇:你同蛋散們下次聚會,大可以攪下「假髮」主題啊 ...  




我今次的收穫,有花盆 x 3 + 綠茶茶包 + 麥茶 + glue pen


個 glue pen 有兩支,又係睇到我 R 晒頭產品之一



後記:


查實我想買 sasa 介紹的黑色膠雀,佢用過話好 good,嚇走晒o的雀仔,天台唔駛周圍雀屎 ~ 不過元朗十元店冇啊

沒有留言:

張貼留言

由於不常在 blog,如需找我,請到 www.facebook.com/bbmamababa 私訊,謝謝!

Linkwithin

你可能對以下文章有興趣: