2007年4月2日 星期一

【屋仔近況 20070331】裝左視像門鈴、做緊房間油漆

哈哈 ~ 好清喎!非常清楚地睇到笨 B 爸爸個笨樣!    (不過佢蔑緊我,為免大家畀佢蔑埋一份,我都係畫隻豬畀佢喇 )

呢個就係買左成幾個月o既

視像門鈴勒!上個 weekend 入去見到已經裝好,梗係要玩一輪喇!
 

 

我地遊歷深圳百安居時,都見到好多祖國牌子,不過 quality 始終冇呢款咁好。由於佢肩負 gate keeping o既重要作用,又要日曬雨淋,我地最後都係決定左買番 Panasonic 呢隻啦  

同場加映:油漆進行中,暫時只油了房間 ~ 隻淡紫色都幾好啊,又夠光猛

牆腳滿是粉末 - 笨 B 爸爸話師傅肯落功夫,用砂紙先磨滑幅牆先上油,咁效果會更平滑




我發現每隻窗都有一條電線 ...  原來係政府 (機電署?) 規定的,所有水線都要接駁去非導電金屬度 ~ 詹 Sir 的

驗樓講座都有提過


沒有留言:

張貼留言

由於不常在 blog,如需找我,請到 www.facebook.com/bbmamababa 私訊,謝謝!

Linkwithin

你可能對以下文章有興趣: